Категории

За нас

XL Athletic Protein , е първата българска търговска марка за хранителни добавки за спортисти , датираща от 1989г. Марката е основана от легендарният български културист и майстора на спорта Петко Гайтанджиев - Пиер .
Тогава под името Athletic фирмата стартира с протеин , гейнер,амино киселини ,креатин и още десетки хранителни добавки .
Също така През 1988-а Пиер е учредител на първия частен спортен клуб в страната - “Атлетик” в Пазарджик, както и член на федерацията по културизъм.
Година по-рано дебютира на републиканското в Плевен, следват три титли в супертежка категория над 90 кг, сребърен медал от балканиадата в Белград през 1992-а и призьор от много наши и международни турнири.
Междувременно “Атлетик” привлича най-класните състезатели, а за пълноценното им възстановяване пазарджишкият клуб сключва договор с ВХВИ-Пловдив и откупува технология за производство на млечен протеин (казеин), който на практика е първият български протеин.
По идея и разработка на Петко Гайтанджиев на пазара се предлагат впоследствие много нови хранителни добавки и напитки с пазарджишката марка. Пиер е приет в първия поток на новоучредения треньорски факултет по културизъм в НСА през 1992-а. Има приз Майстор на спорта на република България , удостоен е и с приза “Почетен деятел на десетилетието” от общината, както и с плакета “Почетен земляк” на Калугерово. Той организира логистиката на историческите ни домакинства на европейското и световното първенства в София.
След нелеп инцидент почива в катастрофа .С фирмата се заема неговият племенник Даниел Стойков , който тогава е на 25 години . Той дава голям тласък на марката . Добива голяма популярност и дори конкурентни марки започват да копират части от логото и дори самите продукти !
Фирмата е поема в не много добро състояние , като има само 4 вкуса протеинови барове . Той ги развива до 11 вкуса барове , подобрява рецептата и пуска и серия протеинови бонбони!пуска и серия протеинови мъфини, Която в момента не е налична , но скоро ще е пак на пазара !
След ерата на Пиер , XL Athletic е редовен спонсор на редица състезания , благотворителни турнири , спортисти и дарения към червеният кръст ! Всичко това е факт благодарение на клиентите на марката ! Както казва Стойков - ‘’спонсори са ТЕ , не ние ! ‘’
Мисията на XL Athletic Protein е да дава на спортитстите най - качествените хранителни добавки.